Sjógvur & Fólk

Efter 10 år: Nu skal der skrives færøsk igen!

IMG_3466

Min gamle Dansk-Færøske ordbog er støvet af, nu hvor jeg igen skal til at levere artikler på mit modersmål: Færøsk.

I nogle år - fra cirka 2004 til 2008 - skrev jeg ugentligt adskillige erhvervsartikler på færøsk til en færøsk avis. Og indrømmet: Jeg syntes dengang - og synes stadigvæk - at det sværere at skrive på mit modersmål end på dansk - af indlysende årsager.

Jeg har skrevet - og redigeret - på dansk siden jeg flyttede til Danmark i 1992. Samtidig har jeg altid - også dengang jeg boede på Færøerne - syntes, at dansk var betydeligt lettere at gå til: Færre grammatiske regler, ligefrem stavelser, ingen specielle bogstaver (på færøsk er der bogstaver, som sket ikke udtales), større accept af fremmedord etc. Med andre ord: Dansk er et lettere sprog at kommunikere på skrift end færøsk.

Nu skal jeg igen til at skrive færøske erhvervsartikler - på færøsk. Og på trods af, at jeg glæder mig til at dykke ned i stoffet - nu hvor færøsk erhvervsliv oplever et historisk boom - så er det med en kende ærefrygt, at jeg igen nærmer mig det færøske sprog. Det forekommer lidt af en udfordring

Hvor om alting er, så skal artiklerne skrives. Resultatet vil blive trykt i publikationen “Sjógvur & Folk” (Hav & Mennesker) i løbet af november. Publikationen udkommer kun på Færøerne, men et link til online-epaper vil naturligvis blive delt i herværende blog.